Webteksten, de ultieme tip: begin gewoon

sep 25, 2020 | Teksten

Mijn website is klaar! Zó mooi geworden! Met enige schroom durf ik het toe te geven: het duurde wel even (of iets langer) voor alles helemaal naar mijn zin was. Het is gewoon best een klus om een mooie layout te kiezen, goede afbeeldingen te vinden, goede webteksten te maken en alle content op de site te zetten. En, het meest lastige: wat schrijf je eigenlijk over je zelf?

een nieuwe website dwingt je tot nadenken

Herkenbaar? Ben je ook toe aan een nieuwe website, maar stel je het om één of andere duistere reden toch steeds weer uit? Mijn tip is simpelweg: begin gewoon! Het is heel leuk om aan je eigen website te werken en het dwingt je ook om nadenken waar je staat met je bedrijf en waar je naar toe wilt.

Wat komt er allemaal bij kijken bij het maken van een website? Eerst moet je heel veel keuzes maken. Welke webbouwer? Welk theme?  Welke webstructuur is handig? Wie is mijn doelgroep? Last but not least de vraag: wat willen potentiële opdrachtgevers eigenlijk lezen op mijn website?

Gewoon beginnen met die webteksten!

Toen die ‘hobbels’ waren genomen, kon ik beginnen met het schrijven van mijn webteksten. Piece of cake voor een tekstschrijver zou je denken, maar dat viel tegen! Want hoewel ik al jaren webteksten maak voor mijn klanten, bleek iets leuks schrijven over mezelf toch een heel ander verhaal. Breng maar eens onder woorden waar je goed in bent. En waarin onderscheid ik me eigenlijk van al die duizenden andere tekstschrijvers?

Schrijven en vooral schrappen in webteksten  

Je struikelt op internet over de geweldige tekstschrijvers die van alles kunnen. Waarin maak ik als tekstschrijver het verschil voor mijn klanten? Om die vraag te beantwoorden moest ik nadenken over de vragen: wie ik ben, wat ik doe, waarom ik doe wat ik doe en wat het mijn opdrachtgevers oplevert. Dat zijn volgens mij de kernvragen die je kort en bonding moet beantwoorden op je website. Na veel schrijven (en schrappen!) ben ik uiteindelijk heel blij met alle teksten.

Tekstschrijver en schrijfcoach voor webteksten

Kortom: het was een leerzaam proces (WordPress heeft voor mij geen geheimen meer!) Verder is superleuk om aan je eigen website te werken. Ik ben trots op het resultaat. Ben je ook toe aan een nieuwe website? Ik heb inmiddels een heel draaiboek klaar liggen en kan anderen nu veel beter helpen.  Ik maak graag een opzet en goede webteksten voor je. Of misschien wil je zelf aan de slag. Ik ben ook in te huren als schrijfcoach. Begin gewoon vooral!

 

About Me

Ik help ondernemers en organisaties krachtig verwoorden wie ze zijn, wat ze doen en wat ze voor hun klanten kunnen betekenen.